top of page

BALANCEREN BANDEN

Geen trillend stuur of dashboard meer

Merkt u dat uw stuur of dashboard trilt tijdens het autorijden? Dan is de kans groot dat er sprake is van een onbalans en uw banden gebalanceerd moeten worden. Bij het balanceren wordt het gewicht weer gelijkmatig over uw banden verdeeld en zijn trillingen van uw stuur of dashboard verleden tijd.
Waarom banden balanceren?
Door uw banden te balanceren voorkomt u een onstabiele wegligging en trillingen van uw stuur of dashboard. Ook gaat u onnodige slijtage tegen. Uw banden laten balanceren is dus niet alleen goed voor uw veiligheid en rijcomfort, maar u bespaart ook nog eens op de kosten!
 
Wanneer banden balanceren?
  • Wanneer u uw banden laat monteren  Bij montage balanceren wij uw banden standaard omdat de banden in balans met het wiel moeten worden gebracht.  
  • Wanneer uw stuur of dashboard trilt tijdens het rijden Deze trillingen geven een onbalans aan en daarom moeten uw banden opnieuw worden gebalanceerd.        
 
Herkent u zich in dit laatste rij-ongemak? Kom dan voor uw veiligheid vandaag nog bij ons langs. 
 
Verschil tussen balanceren en uitlijnen
Balanceren en uitlijnen worden nogal eens verward. Bij het balanceren van banden wordt gezorgd dat het wiel weer zonder trillingen kan rollen bij bepaalde snelheden. Bij het uitlijnen van uw auto wordt de stand van de wielen weer tot de juiste positie voor een optimale wegligging bijgesteld.
Autobanden van Auto Service Lijnden:
  • Alle topmerken leverbaar

  • Met fabrieksgarantie

  • Professionele montage, balancering en uitlijning 

023 - 5552085 (lokaal tarief)
 

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag

tussen 08.00 - 17.30 uur

 

Vragen over autobanden?

Wij helpen u graag!

 

bottom of page