top of page

ZOMERBANDEN

Volop keuze voor een veilige wegligging

Tijd voor nieuwe zomerbanden? Let bij uw aankoop dan goed op de kwaliteit van de nieuwe banden, want zij zijn het enige contact tussen uw auto en het wegdek. Daarom is de kwaliteit van uw zomerbanden van groot belang voor uw rijcomfort, rijprestaties en dus ook voor uw veiligheid onderweg.
Belang goede banden
Banden geven u grip, optimaal remvermogen en een goede wegligging. De profieldiepte van zomerbanden speelt hierbij een grote rol. Wanneer u nieuwe zomerbanden koopt, is de profieldiepte ongeveer 8 mm. De wettelijk verplichte minimale profieldiepte is 1,6 mm. Auto Service Lijnden adviseert u: vervang uw zomerbanden bij een profieldiepte van 2 mm of minder. Niet alleen de veiligheid, maar ook het brandstofverbruik en de geluidsproductie hangen samen met de kwaliteit van een band. Door het Europees bandenlabel kunt u eenvoudig en snel zien hoe een band scoort op brandstofverbruik, veiligheid en omgevingsgeluid (score A is het beste, G het minste).
Zomerbanden van Auto Service Lijnden:
  • Alle topmerken leverbaar

  • Met fabrieksgarantie

  • Professionele montage, balancering en uitlijning 

Tijd voor zomerbanden?
Zomerbanden komen het best tot hun recht bij normale Nederlandse weersomstandigheden, droog weer en temperaturen boven de 7 ºC. Deze weersomstandigheden worden meestal bereikt tussen maart en oktober. Rijdt u op winterbanden en is het warmer dan 7 ºC? Dan is het omwisselen naar zomerbanden aan te raden! 
023 - 5552085 (lokaal tarief)
 

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag

tussen 08.00 - 17.30 uur

 

Vragen over autobanden?

Wij helpen u graag!

 

bottom of page